Начало НОВИНИ Ангела Меркел: Да, аз съм феминистка и всички трябва да бъдат

Ангела Меркел: Да, аз съм феминистка и всички трябва да бъдат

0

След 16 години в правителството на Германия, Ангела Меркел заяви за първи път, че е феминистка на среща с нигерийската писателка Чимаманда Нгози Адичи, автор на есето „Всички ние трябва да бъдем феминистки“. „Да, аз съм феминистка“ , категорично заяви германският политик.

Меркел , която е член на Християндемократическия съюз на Германия (CDU за нейните цифри на немски), призна, че в миналото й е било неудобно да съобщи публично позицията си, въпреки че сега тя е променила решението си. „Това, което казах в миналото за този аспект, беше малко плахо, днес моето мнение е по -обмислено и мога да кажа, да, всички трябва да бъдем феминистки“, каза тя, за да аплодира присъстващите.

„По същество [феминизмът] се състои в това да се каже, че мъжете и жените са равни в участието си в живота и в обществото през целия живот. В този смисъл аз съм феминистка ”, обясни канцлерът.

Това изявление контрастира с отговора, даден от германския лидер, попитан по -рано дали се смята за феминистка на срещата на върха на жените 20, която се проведе в Берлин през 2017 г.. По това време Меркел избягваше да се смята за такава.

По същия начин Ангела Меркел увери, че подкрепя равните права не само защото е жена, но и защото като политик „е видяла с времето, че ако не се вземат мерки, ситуацията ще се промени малко или изобщо“.

Предишна статияNYTIMES: В Кабул САЩ убиха по погрешка свой служител вместо терорист
Следваща статияКитайската милионерска подкрепа за талибаните: Храна и ваксини срещу COVID-19 за Афганистан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук