Начало БЪЛГАРИЯ НС ще заседава извънредно в понеделник заради охраната на Гешев

НС ще заседава извънредно в понеделник заради охраната на Гешев

0

В понеделник Народното събрание ще заседава извънредно, за да гласува промените в закона за Бюрото по защита на свидетелите, с които то минава от главния прокурор към правосъдното министерство.

Подписите за свикване на извънредното заседание бяха събрани късно снощи от „Демократична България“, „Изправи се БГ! Ние идваме!“ и „Има такъв народ“. Събраха необходимите подписи за свикване на извънредно заседание на парламент в понеделник от 13.00 часа за гласуване на второ четене на промените в закона за Бюрото за защита на свидетелите, съобщи председателят на ПГ на ИБГНИ Мая Манолова.

След като председателят на ПГ на ДБ Христо Иванов обяви от трибуната на НС, че се търси още един депутат, за да се съберат необходимите 48 подписа, депутати от ИТН са подписали искането и то е внесено в деловодството на парламента.

Вчера правната комисия на парламента заседава няколко пъти инфарктно, но успя да приеме на второ четене промените в закона, с който Бюрото към главния прокурор се мести към Министерство на провосъдието. По-важната промяна – закриването на спецправосъдието, едва ли ще бъде приета до края на този парламент, чийто живот ще приключи идната седмица. Депутатите от ГЕРБ и ДПС успяват да спъват заседания с процедурни хватки. 
Предишна статияМанолова: В спецсъда са гледани 3000 дела по Закона за СРС за 2020 г.
Следваща статияПарламентът прие единодушно актуализираната рамка на държавния бюджет

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук