Начало НОВИНИ Уругвай планира да разреши на туристите да купуват марихуана

Уругвай планира да разреши на туристите да купуват марихуана

0

Уругвай се стреми да засили програмата за продажба на канабис на своята територия чрез инициатива, която ще планира да разреши и насърчи продажбата на продукта сред туристите, за да създаде по -добри условия за регулирани пазари и да предотврати незаконните такива.

Даниел Радио, секретар на Националния борд по наркотиците, заяви, че след година правителството на Уругвай ще представи предложение в подкрепа на плана си. „Има перспективи, че ако получим добро предложение, Уругвай може да отвори регулирания пазар на марихуана за туристи“, каза той според Bloomberg.

Продажбата на този продукт би била от полза за развиващата се индустрия. Ако нормалното бъде одобрено, потенциалните клиенти биха се увеличили с повече от 3 000 000. Това би било възможно, защото през лятото стотици туристи запълват плажовете на южноамериканската страна.

Към това се добавя, като част от мерките си за откриване на дейности в разгара на пандемията COVID-19, уругвайците също възнамеряват да отворят границите си от 1 ноември следващата година.

От своя страна заместник -секретарят по туризъм Ремо Монцельо заяви, че целта е да се държат посетителите от други страни далеч от незаконния пазар и да се доближи до по -контролирано пространство. Друго предложение, което може да се приложи, е да се начислят по -високи цени за канабис и да се инвестират тези пари в програми за рехабилитация на наркотици.

Уругвай беше първата страна в света, която легализира употребата на марихуана. В момента жители на тази страна и чуждестранни граждани, записани в правителствената програма, могат да отглеждат собствена марихуана или да купуват определена сума в оторизирани аптеки.

Предишна статияКомисията по ревизията ще изслуша „Топлофикация София“ и Столична община във връзка с високите сметки за парно и топла вода
Следваща статияКолумбия и Мексико, страните, в които са убити най -много екологични активисти

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук