Начало НОВИНИ „Нямам граници!“: 85-годишен мъж завърши инженерство и сега следва магистърска степен

„Нямам граници!“: 85-годишен мъж завърши инженерство и сега следва магистърска степен

0

Мексиканска гордост. 85-годишен мъж се е превърнал в модел за подражание на милиони млади хора. Въпреки напредналата си възраст и в разгара на пандемияta, бащата на пет деца успя да завърши своето университетско обучение по инженерство и индустриален мениджмънт. Става дума за Фелипе Еспиноса , който след четири години следване е завършил инженерство и сега планира да следва магистърска степен. „Ще си търся работа, мисля да отида в Мексико Сити и там ще видя какво мога да направя“, казва Фелипе пред Televisa.

Мъжът каза, че от седемгодишна възраст е започнал да работи, за да помага на майка си, след като е принуден да напусне обучението си поради смъртта на баща си. Като възрастен, приоритетите му били петте му деца; щом пораснали, той решил да възобнови обучението си от основно училище до университет.

Фелипе разказа, че пътят не е бил лесен. Откакто е започнал обучението си, той е получавал всякакви критики. 

За да плати за университетското си обучение, Фелипе се посветил на продажбата на чушки и авокадо всеки петък на пазара в Пуебла. „Работил съм и като зидар, всичко, познавам и механиката. Никога не съм оставал на улицата, никога“, добави той.

Когато започна пандемията, той трябваше да учи на практика и да комбинира ученето със социалната си служба в офис в Агуа де Пуебла.

Сега Фелипе учи английски и се готви да влезе в магистърска степен. Всичките му усилия са посветени на съпругата му, която почина преди 20 години. „Бих искал да продължа да уча, защото ми е в кръвта.Нямам граници“, казва той пред репортер на Televisa.

„На 85 години съм и ето ме, чувствам се като децата”,  добави той.

Източник: Televisa

Предишна статияСАЩ, Австралия и Великобритания подписват историческо споразумение за отбрана срещу заплахата от Китай
Следваща статияПетков: Аз и министър Василев сме единствените министри в момента, които сме в екип

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук