Начало БЪЛГАРИЯ Атанас Атанасов: Демократична България обсъжда три варианта за президентските избори

Атанас Атанасов: Демократична България обсъжда три варианта за президентските избори

0

Демократична България обсъжда три варианта за президентските избори. Ще вземем решение през следващата седмица какво да правим, заяви в сутрешния блок на Нова телевизия съпредседателят на обединението ген. Атанас Атанасов.

Според него предстоят изключително сложни избори и вариантите са различни.

„Проблемът е в това, че дясноцентриските сили са разцепени заради ГЕРБ. Второто е, че има социологии, които показват, че немалка част от избирателите ни биха гласували за Румен Радев още на първи тур. Аз не съм гласувал за него, но той беше флагмана, който се противопостави на Борисовата държава“, каза лидерът на ДСБ в отговор на въпрос кого биха подкрепили при евентуален балотаж между кандидат на ГЕРБ и Радев.

Атанасов посочи, че ДБ до момента са имали формални контакти с довчерашните министри Кирил Петков и Асен Василев, които обявиха, че стартират нов политически проект.

„Не сме ги канили да станат част от нашите избирателни листи. Готови сме на взаимодействие, трябва да определим тази форма. Има сигнали, че искат да се срещнат с нас и скоро ще се срещнем и ще обсъдим нашата форма на партньорство“, допълни ген. Атанасов.

Той уточни, че ДБ не се страхува от политическия проект на двамата възпитаници на Харвард.

„Нямаме никакви притеснения новата партия да дръпне гласове на десницата. Може да се получи амалгама между десни и леви, които искат едно – промяна.

Според него „корпорацията ГЕРБ все още е на власт и това е изключително пагубно за държавата“.

„Нашата основна задача е да демонтираме Борисовата държава, трябва да има мнозинство, което да излъчи правителство на промяната и то да демонтира този модел“, каза още ген. Атанасов.

Предишна статияХристияните почитат светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов
Следваща статияОкончателно: Подсъдимият за смъртта на Милен Цветков излиза от ареста

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук