Начало БЪЛГАРИЯ ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София

ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София

0

ГДБОП разби мащабна схема за издаване на фалшиви ТЕЛК решения в София, съобщи БНР. По информация на „Хоризонт“ са задържани трима лекари – председатели на комисии.

Акцията е проведена в три столични болници. Общо 7 души са арестувани при операцията на ГДБОП. Трима от тях са председатели на ТЕЛК комисии и са лекари. Другите четирима са посредници. Те са водели при лекарите лица, които да бъдат освидетелствани като инвалиди.

По информация на БНР една от болниците, в които е проведена операция, е Университетската болница за активно лечение по онкология. Другите две са градски болници в столицата. Сумите, които са били плащани за издаване на фалшиви ТЕЛК решения, са били в зависимост от социалния статус на лицата и са започвали от 1000 лева.

Операцията на ГДБОП е започнала вчера и е продължила и през изминалата нощ. Разпитани са десетки свидетели пред съдия. При акцията са иззети много документи и парични суми в големи размери. По случая има образувано и досъдебно производство за организирана престъпна група с участието на председатели на ТЕЛК комисии.
Предишна статияУдължават срока на електронното преброяване
Следваща статияХристияните почитат светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук