Начало НОВИНИ Джо Байдън ще повиши данъците за най -богатите и ще ги намали...

Джо Байдън ще повиши данъците за най -богатите и ще ги намали за семействата от средната класа

0

Промяна, която се обсъжда в продължение на много месеци в Белия дом, най -накрая стана факт. Този четвъртък Джо Байдън, настоящ президент на САЩ, потвърди, че ще има намаление на данъците за 50 милиона семейства, които принадлежат към средната класа. За разлика от това, данъците ще бъдат вдигнати за най -богатите.

Това беше посочено в негова реч в Белия дом, в която, въпреки че не даде повече подробности, той класифицира решението си като „историческо намаление на данъците“. По същия начин Байдън посочи, че страната от много години е на икономически път, който е от полза само за големи корпорации. С тази реформа обаче той се стреми да облагодетелства всички .

„Как е възможно 55 от най -големите корпорации в страната да плащат нула федерални долари данъци върху доходите? Те направиха около 40 милиарда долара през 2020 г. и платиха нула”, посочи той в речта си. Освен това той критикува, че ръководителите имат прекалено високи заплати в сравнение със своите служители.

Президентът Байдън вярва, че това е ключов момент за Съединените щати и че е в „повратна точка“, която може да промени икономическия курс за следващите няколко години.

Трябва да се отбележи, че това е едно от обещанията, които Байдън обяви в президентската си кандидатура, в която посочи, че „това е моментът да върнем работниците в икономиката, времето да покажем на американците, че правителството работи за тях”.

Предишна статияМанолова: Ще заведем колективен иск срещу държавата за незаконното подслушване на стотици протестиращи
Следваща статияСАЩ и Обединеното кралство се сблъскват с неприятности заради сделката за отбрана

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук