Начало НОВИНИ СЗБ искат дисциплинарно уволнение на директора на полицейското управление в Благоевград

СЗБ искат дисциплинарно уволнение на директора на полицейското управление в Благоевград

0

Ресторантьорският бранш сътвори нов абсурд – поиска наказание за полицейски шеф за това, че си върши работата – санкционира нарушителите на закона.

Дисциплинарно уволнение на директора на полицейското управление в Благоевград и наказания на полицаи поискаха от Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдружението на заведенията (СЗБ). Ресторантьори и собственици на нощни заведения в града са възмутени, че униформените ги проверявали дали работят след 23 часа и по този начин ги подлагали на полицейски терор.

От началото на септември заради повишения брой заразени и настанени в болница с коронавирус със заповед на здравния министър на всички заведения е забранено да работят след 23 часа. От двете сдружения обаче обявиха гражданско неподчинение на ограничителната заповед – според ресторантьорите мерките за борба с COVID-19 са дискриминационни.

„При нас в Благоевград е тежко. Излизат десетки полицаи в петък и събота. Имаше акция този уикенд – НАП, полиция, инспекция по труда, митници, пожарна, общинска полиция. Ходят нощно време по улиците на Благоевград, бият хората и ги арестуват. Има вечерен час според тях и след 23:00 да няма никой по улиците. Спират музиката на заведение, което работи след 23 ч, пишат актове на всички клиенти и ги гонят. Докато не си тръгнат всички, полицията стои вътре“, жалват се собственици на заведения в Благоевград. Те дори са разпространили видеоклип за „полицейско насилие“, в който бой не се вижда.

От двете сдружения обявяват, че този „полицейски произвол“ срещу български предприемачи и клиенти на заведенията повече нямало да търпят. Адвокатите, които работят с БАЗ и СБЗ вече подготвяли искове срещу шефа на ОДМВР-Благоевград и полицаите, участвали в нощните проверки.
Предишна статияРусия: Партията на Владимир Путин води законодателните избори без опозиция
Следваща статияПроф. Витанов: Народът, политиците и вие журналиститте бяхте излъгани за COVID 19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук