Начало НОВИНИ Борис Джонсън към Жаир Болсонаро: Ваксините спасяват животи по целия свят

Борис Джонсън към Жаир Болсонаро: Ваксините спасяват животи по целия свят

0

Министър-председателят на Англия, Борис Джонсън, и този на Бразилия , Жаир Болсонаро, се срещна тази понеделник, 20 септември в Ню Йорк, преди Общото събрание на ООН. В началото на разговора британският лидер се опита да популяризира ваксината AstraZeneca. „Получих я два пъти“, каза той във връзка с формулата, разработена в неговата страна. 

След срещата офисът на Джонсън публикува изявление, с цел да изясни случилото се. Премиерът се опита да подчертае „важността наваксините като най -доброто ни средство за борба с вируса”. 

Позицията на Болсонаро срещу ваксинацията предизвика критики в страната и международната общност, особено по време на настоящата среща на ООН. Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио беше възмутен от отношението на президента. „Трябва да изпратим послание до всички лидери по света, включително и особено към Болсонаро, че всеки, който иска да дойде, трябва да бъде ваксиниран“, каза той пред пресата.

Болсонаро беше силно критикуван в Бразилия за управлението си в лицето на пандемията. Обикновено той уверява, че вече притежава антитела, след като е бил заразен с коронавирус миналата година, и на няколко пъти заявява, че ще бъде последният бразилец, който ще се ваксинира. 

Предишна статияСАЩ ще премахнат ограниченията за международни пътувания през ноември
Следваща статия„Булгаргаз“: Природният газ да поскъпне с близо 16 на сто през октомври

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук