Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков: Другата седмица ще седнем на масата с Манолова и Иванов....

Кирил Петков: Другата седмица ще седнем на масата с Манолова и Иванов. Не трябва да се явяваме с обща листа

0
Много се зарадвах, когато чух и Христо Иванов, и Мая Манолова – и отляво, и отдясно. Тези две формации казаха: „Дайте да седнем да говорим заедно“. Това е една от целите ни – другата седмица да седнем да говорим заедно, защото тези хора припознават много от общите ни цели и ние припознаваме техните. Трябва да седнем и да си кажем принципите на бъдещо управление. Но не мисля, че преди изборите трябва да се явяваме с обща листа, защото има хора в дясно, които никога не биха гласували за Мая Манолова. Има хора вляво, които не биха гласували за най-дясното. Ние явно ставаме новия център.

Това каза пред Нова телевизия бившият министър на икономиката и съпредседател на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

„Искам още другата седмица да седнем с всички, които искат – в случая и Мая Манолова, и Христо Иванов“, повтори той.

„Трябва да дадем пълна демокрация на избирателите да гласуват по цялата палитра, но да са убедени, че като гласуват за тези партии ще има една обща координация след изборите на базата на принципи и почтеност и едновременно с това ще са сигурни, че ще се избегнат конфликтите от последните два вота“, смята ексминистърът.

Според него общата цел /121 почтени народни представители/ няма да бъде постигната с „политически конструкции“, а с пълна демокрация, но с ясни общи цели и координирани действия и обещания.

„С формацията на Слави Трифонов и в частност с Мика Зайкова имах много добра работа по повод профсъюзите, с Ива Митева също работех добре. Според мен разговор с „Има такъв народ“ също трябва да се случи. Трябва да преглътнат егото, за повярват, че сами не става. За начало с удоволствие бих се обадил на Мика Зайкова“, посочи Петков.

„Идва вълна на промяната и изобщо не се интересува какво са казали за мен и за канадското ми гражданство. Интересува ме да направим така, че имаме един работещ парламент от хора, които са обединени около общи принципи“, отсече той.

Според Петков процентът доверие, който получават от избирателите според изследването на „Тренд“ /8%/, е огромен. „Чак не можах да повярвам. Когато още нямате партия, нямате листи, нямате кампания, даже не сте обявили приоритетите… Много благодаря на всички, които ни подкрепят само на базата на нашите две имена. Ако се направи хубава кампания, вярвам че прогнозният процент може да е по 3. Спокойно вярвам, че може да достигне 27-30%. Това може да се случи, само ако изпълним всичко, което обещаваме. А ние за това сме дошли“, смята Кирил Петков.

Що се отнася до отношенията му с американския посланик, той отговори: „Познавам я, срещал съм я няколко пъти като министър. Откакто обявихме партията, не съм говорил нито с нея, нито с някой от другите посланици. Вярвам, че нашата теза за нулева корупция и почтеност работи не само за България Всички наши партньори биха се радвали да видят, че България става една растяща, работеща страна“, убеден е бившият министър на икономиката.

„Над 1 млн. лв. са спестяванията ми. Аз декларирах всичките си пари, когато станах министър в служебното правителство. Всеки спестен лев е на базата на моите предишни успехи в бизнеса. Два пъти инвестирах и два пъти излязох в компании, с които съм много горд, че съществуват. На никой няма да прехвърлям нищо, защото зад всичко, което притежавам, стои честен бизнес – мои успехи и много труд. Живея в малък апартамент в центъра, 82 кв. м. Той си ми е перфектен. Обичам да ходя пеша. Платил съм си и данъците на всеки лев, който съм изкарал. Не завися от никакви поръчки и т.н. Напълно съм спокоен да застана с всичко, което съм направил до този момент. Влизам в политиката като милионер, но когато завърших обучението си в Харвард бях със заем от 180 хил. долара“, каза още той.

Предишна статияАлерголог: Абсурдно е да се твърди, че ваксините съдържат отрови и радиактивност
Следваща статияАПИ е осъдена за 600 хил. лв. заради смъртта на жена в тунела Ечемишка

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук