Начало БЪЛГАРИЯ Официално: ”Продължаваме промяната” влиза с ”ВОЛТ” и „Средна европейска класа” в битката...

Официално: ”Продължаваме промяната” влиза с ”ВОЛТ” и „Средна европейска класа” в битката за парламента

0
„Продължаваме промяната” – политическият проект на бившите служебни министри Кирил Петков и Асен Василев, ще участва на предсрочните парламентарни избори чрез коалиция, в която влизат партиите „Волт” и „Средна европейска класа”.

“Продължаваме промяната” ще използва за мандатоносител партията на Настимир Ананиев “ВОЛТ”. Двете формации подписват коалиционно споразумение, а новината потвърди пред Българската национална телевизия както самият Настимир Ананиев, така и говорител на партията на двамата бивши служебни министри.

Коалиционното споразумение идва на фона на заявеното желание от страна на Мая Манолова от “Изправи се, БГ! Ние идваме” и Христо Иванов от “Демократична България”, които заговориха за съвместно явяване на предстоящите през ноември избори за Народно събрание.

Бъдещата коалиция ще носи името на проекта на Кирил Петков и Асен Василев „Продължаваме промяната“. От „ВОЛТ“ не са поставяли никакви условия, доволни са от заявката на Петков и Василев, че се търсят почтени хора, обяви Ананиев. Коалиционен съвет пък ще вземе решение кой къде ще участва в бъдещите листи след проверка на предложените имена. 

Настимир Ананиев отказа да каже с кои и с колко партии още се водят преговори за участие в бъдещата коалиция. Ултиматум е бил поставен от страна на “ВОЛТ” в такава коалиция да не участват ГЕРБ или ДПС.

Предишна статияЗапочва регистрацията в ЦИК за участие в изборите на 14 ноември
Следваща статияАлерголог: Абсурдно е да се твърди, че ваксините съдържат отрови и радиактивност

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук