Начало НОВИНИ САЩ ще премахнат ограниченията за международни пътувания през ноември

САЩ ще премахнат ограниченията за международни пътувания през ноември

0

Съединените щати обявиха този понеделник, че ще отменят на 1 ноември за ваксинираните хора ограниченията за международни пътувания, които са в сила от март 2020 г..

В допълнение към представянето на доказателство за ваксинация срещу COVID-19, пътуващите до Съединените щати трябва да направят тест в рамките на три дни преди качването и да носят маска по време на пътуването.

В момента правителството не е уточнило кои ваксини ще бъдат допуснати за влизане в САЩ.

Френско-холандската група Air France-KLM определи новината като „страховита“. Трансатлантическите полети представляват значителна част от приходите на групата. Федерациите Airlines for America и Airlines for Europe „аплодираха“ съобщеното.

Търговската камара на САЩ подчерта, че решението ще помогне за „стабилно и трайно възстановяване на американската икономика“.

Облекчаването на ограниченията за пътуване, наложени през март 2020 г. от Доналд Тръмп, когато избухна пандемията на коронавирус, отговаря на искане от европейските съюзници по време на напрегнати дипломатически отношения.

Понастоящем само американски граждани, жители и чужденци със специални визи могат да влизат в САЩ от повечето европейски страни.

Въпреки това ще бъдат въведени множество предпазни мерки за предотвратяване на разпространението на вируса, който вече е убил повече от 670 000 американци.

Американци, които не са имунизирани, ще бъдат допуснати само ако покажат отрицателен тест, извършен в рамките на предходните 24 часа.

Маските ще бъдат задължителни при полети до САЩ.

Предишна статияМанолова: Апелираме служебния премиер за компенсации за скока на тока
Следваща статияБорис Джонсън към Жаир Болсонаро: Ваксините спасяват животи по целия свят

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук