Начало БЪЛГАРИЯ Трифонов: Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата...

Трифонов: Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото

0

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов поздрави българите по случай Деня на Независимостта. Трифонов отдаде и почит на Патриарха на българската литература Иван Вазов, починал на този ден преди 100 години.

„Днес празнуваме независимостта на България. Честит празник! Тази независимост, изкована от нашите предци преди 113 години, обаче не би била възможна ако ги нямаше тогавашните духовни водачи на народа. Днес отдаваме почит на един от тези духовни водачи, отишъл си от този свят преди 100 години. Това е Иван Вазов. Животът и делото на Вазов са абсолютното доказателство, че със силата на словото могат да се постигнат много повече победи, отколкото със силата на оловото. А каква по-голяма победа от това да вдъхнеш национално самочувствие, гордост и смелост на целия български народ?“, пише Трифонов в профила си във Facebook.

„Сега България няма духовен водач като Вазов. Въпреки това, ние, като народ, можем да постигнем много – ако препрочитаме Вазов и следваме неговите думи. В романа „Под игото“ Иван Вазов пише следното: „България заслужава да се потрудим за нея““, подчертава лидерът на ИТН.

Предишна статияШефът на Министерството на финансите на САЩ предупреди за „икономическа катастрофа“
Следваща статияДиво прасе нападна и уби ловец в Италия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук