Начало НОВИНИ Кандидатът за смяна на Меркел критикува Русия за „политическия натиск“ върху Германия

Кандидатът за смяна на Меркел критикува Русия за „политическия натиск“ върху Германия

0

Кандидатът на Зелените за канцлер на Германия Аналена Бербок обвини руските власти, че стоят зад повишаването на цените на газа в Европа чрез намаляване на доставките, за да се стремят по този начин да окажат натиск върху ЕС и по -бързо да получат останалите разрешителни за стартиране на газопровода „Северен поток“ 2.

„Русия показва малко желание да доставя природен газ в Европа. Има очевидна причина (…), тя иска да увеличи политическия натиск, за да получи по -бързо останалите разрешителни за „Северен поток 2“, както и за пускане в експлоатация на газопровода”, каза екологът в интервю за медиите група Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND).

Бербок многократно се противопоставяше на проекта „Северен поток 2“ и в няколко случая се опитваше да сложи край на работата. От друга страна, според проучването на Politbarometer от 10 септември, само 16% от германците биха искали да видят такава политика на позицията на канцлер. Изборите за Бундестаг са насрочени за тази неделя, 26 септември.

Баербок подчерта, че Берлин трябва да изпрати сигнал до Москва, че поетите ангажименти трябва да бъдат изпълнени.

В сряда говорителят на германското енергийно министерство Сюзан Унград, коментирайки неотдавнашното покачване на цените на газа в Европа, увери, че Русия изпълнява всички свои задължения по съществуващите договори, а повишените разходи се дължат на много други фактори.

Русия многократно призовава споменаването на Северен поток 2 да не се споменава в никакъв политически контекст, тъй като това е търговски проект, който е от полза както за Русия, така и за Европейския съюз.

Предишна статияНавални критикува Google и Apple, че са „съучастници“ на Путин
Следваща статияБългария ще е домакин на Европейското по вдигане на тежести догодина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук