Начало НОВИНИ Навални критикува Google и Apple, че са „съучастници“ на Путин

Навални критикува Google и Apple, че са „съучастници“ на Путин

0

Руският опозиционен лидер Алексей Навални атакува този четвъртък, 23 септември, срещу големи технологични компании, включително Google и Apple, които обвинява, че са „съучастници“ на руския президент Владимир Путин, за това, че са оттеглили молбата си, в която се застъпва за „полезния вот“ на законодателните.

„Ако нещо ме изненада на последните избори, това не е начинът, по който Путин е фалшифицирал резултатите, но колко послушно всемогъщият „Big Tech“ стана негов съучастник“, критикува Навални чрез профила си в Twitter.

Навални критикува Apple и Google, че „са изпълнили изискванията на Кремъл“. Освен това, „любимият му YouTube“ премахна видеоклипа му, докато услугата за незабавни съобщения Telegram блокира неговия „бот“.

„В нашия случай самото намерение да се организират избирателите да упражняват конкурентен натиск върху управляващата партия беше обявено за престъпно“, а технологичните компании „се съгласиха с това“, което означава, че „те признават правото на авторитарен крадец да подчини интернет, превръщайки го в инструмент за превземане на властта.“

„Едно от съвременните предизвикателства е, че фалшивите пророци (…), стоящи пред огромните екрани, ни говорят за „превръщането на света в по -добро място “, но отвътре те са лъжци и лицемери“, настоя Навални, който призова технологичните работници „да не толерират страхливостта на шефовете си“.

Предишна статияМанолова: Държавата да поеме повишаването на цените на тока, парното, водата и природния газ и за домакинствата, и за бизнеса
Следваща статияКандидатът за смяна на Меркел критикува Русия за „политическия натиск“ върху Германия

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук