Начало НОВИНИ Румъния ще раздаде награди до 200 000 евро, за да насърчи ваксинацията

Румъния ще раздаде награди до 200 000 евро, за да насърчи ваксинацията

0

С напредък от 32,8% в имунизацията на населението си срещу коронавирус, Румъния е втората държава с най -ниска ваксинация в Европейския съюз (ЕС). Следователно, с намерението да насърчи жителите, правителството ще разпредели награди до 200 000 евро между напълно ваксинираните. Томболата ще продължи от 1 октомври до края на годината.

Почти девет месеца са изминали от началото на кампанията за ваксиниране и само 5 286 774 граждани, от 19,4 милиона, са напълно ваксинирани. Междувременно 990 пациенти с COVID-19 са приети в интензивното отделение, а някои болници са на границата на капацитета си.

Някои от теориите срещу ваксините, разпространявани по телевизията и социалните мрежи, особено във Facebook, поддържат, че дозите са съставени от живак и алуминий, смес, която причинява аутизъм и че освен това има списък с предполагаеми случаи на деца които са страдали от нелечими заболявания след имунизация. Според проучване на социологическата компания INSCOP през март 55% от румънците са били изложени на фалшиви новини.

Има и влияние на отричането от страна на църквата, тъй като някои свещеници са разпространили конспиративни изявления: „След ваксинацията, за кратко време и в комбинация с новата болест, кожата на хората ще бъде изпълнена с люспи като риба“ или „с инокулацията в хората се имплантира контролен микрочип.“

Предишна статияМая Манолова ще се срещне с граждани във Видин, Дунавци и Арчар
Следваща статияПолицията залови над 270 пияни или дрогирани шофьори само за седмица

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук