Начало БЪЛГАРИЯ Андрей Райчев: Факт е, че правителството на Радев слезе с аплодисменти от...

Андрей Райчев: Факт е, че правителството на Радев слезе с аплодисменти от сцената

0

„В страната има нова ситуация. Преди моделът беше полярен. Сега такъв няма. Петков и Василев имат електорат с размити граници. Те взимат от другите. ГЕРБ пък има твърди граници – 600 хиляди души, което е и най-голямата група в България”. Това заяви в предаването „Карай направо” социологът Андрей Райчев.

„Тази група чува неща, които техните противници не чуват. Доходът на българина се е удвоил между 2010г. и 2020г. Чуват, че макар и много да се краде по магистралите – магистрали има. Чуват също, че Борисов се е справил с мигрантската криза по уникален начин. В Гърция всеки ден влизат нови и нови мигранти, а в България няма един”, каза Райчев.

„Аз уважавам Борисов, защото България единствена на Балканите премина неистерично през COVID кризата. В Сърбия ходиха с автомати по улицата, в Гърция трябваше да се обадиш по телефона, за да излезеш на улицата”, каза още социологът.

„ГЕРБ трябва да се държат коалиционно. БСП имаха цялата власт и им отне години, за да осъзнаят, че не са единствената партия”.

„Демократична България” също са много стабилна група. Те са хора с европейска претенция и чувство, че са най-умните в държавата. Тяхната група може да нарасне до 500 хил. души”, казва Райчев.

„При Трифонов нещата са други. Хората като Слави са около 10 на 100. Или около 200-300 хиляди души. „Има такъв народ” получи такъв голям резултат, защото получи мандат да свали Борисов. За него гласуваха огромно количество хора, не защото го харесват”, обясни социологът.

Според Райчев в страната няма криза.

„За да живеем като европейци трябва да направим системи за контрол. Всеки ден всичко да се случва прозрачно”, обясни той.

„Факт е, че правителството на Радев слезе с аплодисменти от сцената. Противниците му са толкова сигурни, че той ще победи, че никой не се записва да играе с него”.

Източник: НОВА

Предишна статияАфганистан включва ампутации и екзекуции в дневния ред на диктатурата
Следваща статияМанолова: Правителството спешно да компенсира фирмите и домакинствата за скока на тока, парното и водата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук