Начало НОВИНИ Испания: 15 арестувани за разпространение на материали за сексуално насилие над деца...

Испания: 15 арестувани за разпространение на материали за сексуално насилие над деца в Twitter

0

Aгентите на Националната полиция на Испания арестуваха петнадесет души тази събота в Албасете, Бадахос, Барселона, Лас Палмас, Мадрид, Малага, Мурсия, Оренсе и Санта Крус де Тенерифе за престъплението на притежаване и разпространение на материали с детска порнография чрез социалната мрежа Twitter, съобщи МВР чрез съобщение за пресата.

Сред задържаните полицията арестува купувач на изключително груб педофилски материал. Освен това при операцията са идентифицирани двама непълнолетни.

„Разследванията започнаха, когато Националната полиция получи чрез посолството на САЩ в Испания информация от международната организация Национален център за изчезнали и експлоатирани непълнолетни (NCMEC) за предполагаемо извършване на престъпление, разпространение и притежание на материали от сексуално насилие над деца чрез интернет, осъществявано в Испания”, подробно съобщи полицейският орган.

Twitter осъди чрез NCMEC, че няколко от неговите потребители публикували в своите акаунти аудиовизуално съдържание на сексуална експлоатация на деца. Технологичната компания ги откри и незабавно блокира този материал. По -късно тя реши да изтрие акаунта на потребителите, които са публикували това съдържание.

В полицията е описано, че след изчерпателен анализ на оплакванията от следователите, че е възможно да се идентифицират напълно 21 връзки, управлявани от доставчиците на интернет достъп (ISP), намиращи се в Испания, от които незаконни материали се споделят чрез тази социална мрежа. Тази работа позволява залавянето на 15 души.

В операцията полицията се намеси с 19 мобилни телефона, 14 лаптопа, шест твърди диска, три таблета, карта с памет и три DVD / CD. „Разположени са различни директории, някои скрити, които съдържат изключително много груби изображения с участието на много малки непълнолетни, повечето от които бебета“, подчертават от полицията.

Предишна статияМая Манолова: Незабавна оставка на енергийния министър заради липсата на мерки за скока на цената на тока
Следваща статияАфганистан включва ампутации и екзекуции в дневния ред на диктатурата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук