Начало НОВИНИ Италия няма да признае режима на талибаните в Афганистан

Италия няма да признае режима на талибаните в Афганистан

0

Италия няма да признае талибанския режим в Афганистан, защото това е правителство, съставено от “ терористи“, заяви италианският външен министър Луиджи ди Майо на 26 септември, ден след като хиляди хора демонстрираха в страната, за да подкрепят афганистанските жени. „Признаването на талибанското правителство е невъзможно, сред министрите има 17 терористи и правата на човека непрекъснато се нарушават“, заяви Ди Майо в изявления пред публичната телевизия RAI.

Министърът увери също, че извънредната G20 за Афганистан, в чиято организация Ди Майо и премиерът Марио Драги работят от седмици, „ще се проведе през следващите седмици“.

„Датата все още не е публикувана, но резултатите от срещата на министрите на Г -20 в Ню Йорк осигуряват условията за свикване на срещата на върха на лидерите, която Драги ще председателства“, обясни министърът.

Хиляди хора демонстрираха миналата събота на 25 -ти в Рим и други италиански градове, за да подкрепят афганистанските жени и настояват международният натиск върху талибаните да позволи на жените да участват в образователния и политическия живот на страната.

Организаторите включват фондация „Пангея“, която работи в продължение на 20 години по проекти за икономическо развитие на афганистанските жени и през август миналата година помогна за евакуацията на много от тях.

Предишна статияШвейцария одобри еднополовите бракове чрез референдум
Следваща статияСобствениците на фирми, които се занимават с организиране на корпоративни събития са пред фалит

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук