Начало НОВИНИ Ким Чен-ун посочва, че САЩ поддържат „враждебна политика“

Ким Чен-ун посочва, че САЩ поддържат „враждебна политика“

0

Лидерът на Северна Корея Ким Чен-ун отхвърли предложението за диалог от САЩ като „фасада, която да прикрие разочарованието и враждебните постъпки“, заяви държавната преса този четвъртък, 29 септември.

Контактите между двете страни, започнати по мандата на Доналд Тръмп, бяха прекъснати през 2019 г., след провалът в Ханой (Виетнам) на втората среща на върха между президента на Републиканската партия и лидера на Северна Корея.

Правителството на Джо Байдън многократно е предлагало на изолирания комунистически режим среща навсякъде, по всяко време и без предварителни условия.

Ким Чен-ун определи тези предложения като „нищо повече от фасада, която да прикрие разочарованието от враждебните им действия, и разширение на враждебната политика на предишните администрации“, според официалния вестник „Родонг Синмун“.

С идването на Байдън „американската военна заплаха и враждебната политика спрямо нас изобщо не се промениха, а станаха по-злонамерени“, каза той по време на продължителна реч пред Върховното народно събрание, еднопартийния парламент на страната.

Напрежението нарасна през последните седмици на Корейския полуостров, където и Северът, и Югът показаха технологични иновации в оръжията си.

От своя страна, Пхенян твърди, че успешно е тествал хиперзвукова плъзгаща ракета, артефакт много по -бърз и по -пъргав от обикновените, а също и по -труден за прихващане от отбранителните системи.

Преди това комунистическият режим, оборудван с ядрени оръжия, беше изстрелвал крилати ракети с дълъг и малък обсег, изстреляни от влак.

Освен това Югът обяви първото успешно изпитание на ракети с подводници (SLBM), технология, достъпна само в няколко страни.

Предишна статияКаримански: Възнамеряваме да работим с всички, които искат да правят промяната.
Следваща статияНова Зеландия криминализира планирането на терористична атака

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук