Начало БЪЛГАРИЯ МП обвини, че Бюрото за защита на свидетели разпродава имущество

МП обвини, че Бюрото за защита на свидетели разпродава имущество

0

Има сигнал за разпродаване на имущество на Бюрото за защита, а това може да застраши живота на охраняваните свидетели, заяви зам.-министърът на правосъдието Иван Демерджиев в „Тази сутрин“. По думите му става дума за продажба на бронирани автомобили.

„Що се отнася до преминаването на Бюрото по защита от държавното обвинение  към Министерството на правосъдието, прокуратурата ни съдейства в някаква степен, работим с бързи темпове, но в момента нямат контрол върху материалната база на структурата“, каза Демерджиев.

Предстои да се създадат подзаконови нормативни актове за дейността на Бюрото по защита под ръководството на министерството, допълни той.

Според него предсказанието на главния прокурор Иван Гешев не се е сбъднало и няма напуснали служители, само няколко са пожелали да се прехвърлят в НСО. Съставът на структурата ще остане същия, но не може да бъде оповестен, защото е конфиденциална информация. Секретни са и данните за броя на свидетелите, които се охраняват в момента. Демерджиев обаче отбеляза, че не са много.

Зам.-министърът на правосъдието е категоричен, че няма риск да изтече информация за защитените свидетели. По думите му министерството се справя успешно с охраната на съдиите, които според него са най-застрашени, така че ще се справи и със защитата на свидетели, а дейността на Бюрото ще се подобри, защото ще се специализира още повече.

Предишна статияИскането на US-генерали за ползване на руски бази предизвика скандал в САЩ
Следваща статияВъншният дълг на България нарасна с 3 млрд. евро за една година

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук