Начало БЪЛГАРИЯ Велислав Минеков: НДК е на огромен минус, партия ГЕРБ са единствените, които...

Велислав Минеков: НДК е на огромен минус, партия ГЕРБ са единствените, които не плащат нищо

0

НДК е на огромен минус. Нещата вървят към 90 млн. лева, не знам как да започнем спасяването му. Един от начините е да се освободят двата етажа от НДК (офисите там са заемани от партия ГЕРБ – б.р.). Аз показах вече документ, който е подписан от г-н Бойко Борисов – сам си е дал офиси, вземайки тези два етажа от НДК“. Това заяви пред БНР служебният министър на културата проф. Велислав Минеков.

По думите на партия ГЕРБ са единствените, които не плащат нищо:

Защо да не си платят тока, парното и площта, които обитават„. 

Проф. Минеков коментира политическата обстановка преди предстоящите на 14 ноември избори, като заяви, че Кирил Петков и Асен Василев са „обречени на успех, това дава свобода на останалите да се насочат и да тръгнат към тях“.

Правителство ще има, всички ще направят компромис. Аз просто ще ги поздравявам отстрани, нямам повече сили“, каза той.

Духът на Аристотел срещна духа на Винету„, така проф. Минеков коментира номинацията на ректора на СУ – проф. Анастас Герджиков, за президент, подкрепена от ГЕРБ-СДС. 

„Това е падение, жалко за г-н Герджиков. Смятам, че ректори и директори на училища не трябва да влизат в политическа битка„, заяви той и сподели:

„В краткото минало видях как може да се изберат ректори, посредством политически натиск, как да бъде обработен Студентският съвет, как да бъдат притиснати преподавателите, дори да има лек протест, дори да се измисли донос. Това се е случвало с ректори в страната“. 

Служебният министър на културата смята категорично, че трябва да има нов Закон за радиото и телевизията:

„При мен постъпиха много предложение за изменение и допълнение на стария ЗРТ, но има и предложение за нов закон. Старият е направен така, че да бъде част от костюма на всеки един управляващ, а това е щета, защото може да води до потисничество, насилие и щета върху свободата на медийното пространство“.

По думите на проф. Велислав Минеков средствата в ресора му са достатъчни за компенсации в Covid кризата:

В сектор култура близо 65% от работещите са ваксинирани“.

Предишна статияИва Митева: Хора като Татяна Дончева нямат място в политиката
Следваща статияСАЩ изгонват три пъти повече хаитяни за 13 дни, отколкото през последните седем месеца

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук