Начало БЪЛГАРИЯ Продължават скандалите в правителствената болница ”Лозенец”

Продължават скандалите в правителствената болница ”Лозенец”

0
Продължават скандалите в правителствената болница ”Лозенец”. Официален доклад на здравното министерство, който не бе официално обявен пред обществото, показва, че частна фирма е инсталирала камери за видеонаблюдение и микрофони в болничните стаи и кушетките в специалното отделение, което е обслужвало висшия държавен апарат. Пред Нова ТВ директорът на МБАЛ ”Лозенец” доц. Радосвет Горнев заяви – видеонаблюдението е регламентирано по закон, а за микрофони няма информация.

В доклада на МЗ се посочва още, че са установени сериозни нарушения – 29 служители са били на щат като мъртви души, а бившият директор на правителствената болница Любомир Спасов е получавал над половин милион лева бонус без да има подписан договор. Архивът на обществените поръчки се води само на хартия, а в самите поръчки се откриват скандални договори за десетки милиони, заради които болницата е задлъжняла към Българската банка за развитие.

Частна фирма е продавала дозатор за сапун на фрапиращата цена от 700 лева. Фирмата е утвърдена на пазара като един от големите доставчици на консумативи за българските болници. През годините тя е натрупала внушителна сума от договори за обществени поръчки с болници – 152 млн. лв. Над 120 милиона лв. от договорите на „Медилон“ са с МБАЛ – Лозенец, посочиха в средата на септември от разследващия сайт Bird.bg.

Доц. Горнев обаче заяви – няма да коментира, защото всичко в доклада на МЗ е обект на разследване. Потвърди уклончиво за „големи диспропорции“ при възнагражденията на служителите на болницата – някои получавали твърде големи суми, а други – твърде малки. Горнев не отговори дали някой друг освен уволненият Любомир Спасов е бил наясно с незаконните трансплантации в правителствена болница, които предизвикаха огромен скандал през лятото и доведоха до освобождаването му от поста изпълнителен директор.

Предишна статия”Продължаваме промяната” подписват коалиционно споразумение още преди изборите
Следваща статияСтела Балтова: Ресторантите, хотелите и баровете остават отворени

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук