Начало НОВИНИ САЩ изгонват три пъти повече хаитяни за 13 дни, отколкото през последните...

САЩ изгонват три пъти повече хаитяни за 13 дни, отколкото през последните седем месеца

0

Между 19 септември и 1 октомври миграционните служби на САЩ са наели 57 самолета, за да изгонят от територията си 6 213 мигранти от Хаити, според данни, публикувани от Международната организация по миграция (МОМ).

През тези 13 дни имаше почти три пъти повече връщания в Хаити от американските власти, отколкото през последните седем месеца, период, в който 37 полета прехвърлиха 2 140 хаитянски мигранти.

Информацията се събира в инфографика, публикувана в социалните мрежи на МОМ, която също показва, че от последните 57 полета 36 са кацнали в Порт-о-Пренс с 4298 пътници и още 21 в Кап Хаитиен, главният град на север, с общо 1915 депортирани мигранти.

52% от изгонените са мъже, 26% жени и 22% непълнолетни, според последните данни от МОМ.

Правителството на САЩ получи множество критики за справяне с миграционната криза поради масовото пристигане на хиляди хора, предимно хаитяни, до границата между САЩ и Мексико.

Съветникът на президента Джо Байдън за Латинска Америка Хуан Гонсалес и държавният заместник-секретар по въпросите на западното полукълбо Брайън Никълс се извиниха миналия петък на хората от Хаити, по време на посещение в Порт-о-Пренс, за малтретирането на мигранти хаитяни на южната граница на страната.

Правителството на Съединените щати получи различни критики за справянето си с миграционната криза.

Предишна статияВелислав Минеков: НДК е на огромен минус, партия ГЕРБ са единствените, които не плащат нищо
Следваща статияСамолет се разби в Сан Донато, Милано: 8 души загинаха

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук