Начало НОВИНИ Европейската агенция по лекарствата одобри трета доза ваксинa срещу коронавирус за хора...

Европейската агенция по лекарствата одобри трета доза ваксинa срещу коронавирус за хора над 18 години

0

Европейската агенция по лекарствата одобри днес трета доза срещу ваксина срещу COVID-19 на ваксините BioNTech, Pfizer и Moderna за хора над 18 години.

„Повишаващите дози могат да се обмислят за хора на възраст 18 и повече години, най -малко шест месеца след втората доза“, се казва в изявление на ЕМА. 

Комитетът на EMA заключава, че допълнителна доза от двете ваксини може да бъде дадена на хора със силно отслабена имунна система, съобщават европейските медии.

EMA уточни, че решението е взето „след като проучванията показват, че допълнителна доза от тези ваксини увеличава способността да се произвеждат антитела срещу вируса”.

„Няма преки доказателства, че способността да се произвеждат антитела при тези пациенти предпазва от COVID-19 “, призна Европейската агенция по лекарствата, която „очаква допълнителната доза да увеличи защитата поне при някои пациенти“.

На 24 септември Центровете за контрол и превенция на заболяванията на САЩ (CDC) подкрепиха прилагането на третата доза от ваксината Pfizer при хора, които са силно изложени на риск от заразяване с коронавирус поради работата си.

Предишна статияОт днес затварят Прохода на Републиката за месец заради ремонт
Следваща статияСеверна Корея възстановява преките си комуникационни линии с Южна Корея

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук