Начало НОВИНИ Защо в Германия не се срещат бездомни кучета по улиците?

Защо в Германия не се срещат бездомни кучета по улиците?

0

Да няма изоставени кучета по света би било голямо постижение за организации, които защитават животните. Тази цел не е далеч от реалността в Германия, тъй като тази нация има разпоредби в полза на грижите за кучето и закони, които го защитават от всякакъв вид малтретиране.

Правилата за отглеждане на куче в дом са много строги. За да се гарантира местоположението им, всички кучета имат електронен код с данни за собственика върху нашийника.

Властите имат правомощията да премахнат кучето и да осъдят собственика на затвор за срок до три години и да го принудят да плати глоба от 25 000 евро (29 000 долара). В европейската нация е забранено малтретирането на животни и изхвърлянето им на улицата.

Ако животното е само на пътя, те го отвеждат в специални приюти, където търсят втори шанс то да има дом. В тези приюти живеят и бездомни кучета, според портала Actualidad RT.

Държавата и защитниците на животните се опитват да убедят населението да осинови животните от приютите.

 Изискванията, поискани от властите, са много ясни: те трябва да носят отговорност, да плащат данък за домашния любимец, който е между 90 и 150 евро годишно, да събират изпражненията им и да имат достатъчно време да се разхождат с животното.

Германия е държава, в която самата конституция включва раздел за защита на животните.Тук професията на защитник на животните е официално декларирана и социалните субекти, които се борят за правата на уличните котки и кучета, работят активно.

Предишна статияДобромир Живков: ПП набира самочувствие на основен политически играч
Следваща статияБорисов: Юмрукът на Радев, който се стовари върху българската демокрация, се стовари и върху международните ни взаимоотношения

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук