Начало БЪЛГАРИЯ Петков и Василев оглавяват листите на ПП в София

Петков и Василев оглавяват листите на ПП в София

0

Лидерите на движението „Продължаваме промяната“ – Кирил Петков и Асен Василев, ще са водачи на кандидат-депутатски листи в София на парламентарните избори на 14 ноември. Това съобщи пред телевизия Bulgaria ON AIR самият Петков.

„Въпреки че съм родом от Пловдив, цял живот съм живял в София. Не само мислим, че ще се изправим срещу най-големите, а смятаме и да ги бием. И не защото искаме да се чувстваме победители за себе си, а защото вярваме, че времето на България да направи стъпка напред е дошло – каза Петков. – Ние с Асен обикаляме цялата страна и нямаме специални зали. Най-голямата тема, която обсъждаме с хората, е цената на тока. Това ги интересува ужасно много. Най-важното е наистина да го решим този проблем, защото само да преразпределяме парите не е добра практика. Другият проблем, който имат, е как може да ги освободим от местните феодали. Какво е да си местен феодал? Да си над закона и да си правиш каквото си искаш. И да си получаваш обществени поръчки, както и да си част от една бизнес схема, която е свързана с държавата. И третата точка, която обсъждаме с тях –  как да се вдигне истинското производство на България“.

Петков посочи, че вече водачите на листи на ПП за всички области са известни, „както и няколко човека под тях“.

„Хората, които се присъединиха към „Продължаваме промяната“, имат много специфичен профил. Те са родом от местата, където ще бъдат (кандидати). Не ги слагаме някъде другаде. Всеки е успял в неговата си дейност, която е правил извън политиката“, поясни Петков.

Той подчерта, че кандидатите на ПП са независими хора, които не могат да се купят от никого.

„Те самите казват: „Писна ни да стоим отстрани, готови сме да бъдем част от промяната, вярваме ви“. Някои от тях ще ги видите, че са богати. Някои са познати на локално ниво, но където са познати на локално ниво, не са познати с партийни дейности по никакъв начин. Обикновено имат собствен бизнес или са професори. В Русе ще е собственикът на „Еконт“. Човекът от Монтана е бизнес дама, която има собствен бизнес, говори пет езика, тя е била световен шампион по плуване„, допълни Петков. 

Всъщност, България няма световна титла по плуване нито при мъжете, нито при жените в цялата история на първенствата. Има единствено 1 сребърен и 1 бронзов медал. Има само в плуването в открити  води, но там шампион е ставал само Петър Стойчев…

Според Петков повечето са хора, които са били цял живот в системата, са видели съпротива от т.нар. „лоши герои“.

„Ако направим това, което вярваме, че ще се случи, техните бизнес модели ще изчезнат. Абсолютно сме наясно, че ще бъде коалиционен формат на правителството. Въпросът е в този формат да има 121 депутати, които имат същата визия за стъпка едно. А тя е: нулева корупция, спиране на кражбите, оптимизираме на обществения ресурс в полза на обществени неща“, добави Петков.

Предишна статия17 американски сенатори призоваха Байдън да изгони 300 руски дипломати
Следваща статияПеевски се появи за разпит в ДАНС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук