Начало БЪЛГАРИЯ Румен Радев: Деянията на Пеевски са по-видими отвън, това не говори добре...

Румен Радев: Деянията на Пеевски са по-видими отвън, това не говори добре за нас

0

Явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото в България. Това не говори добре за нашите разследващи правораздавателни органи, заяви държавният глава Румен Радев по повод досиетата „Пандора”.

Радев добави, че очаква новите избори да доведат до окончателно изкореняване на корупцията и скъсване с всякакви олигархични зависимости. „Обществото ни очаква възстановяване на държавността и изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости. Само отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии на различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на гражданите. Очаквам кампания на идеи, а не на компромати”, каза още Радев.

Той коментира и тежките катастрофи у нас през изминалите дни.

Изключително грозно явление е тази ненаказана война по нашите пътища. Трябва да спрем тази необуздана агресия, това е абсолютна престъпност и безотговорност, коментира Радев последните тежки инциденти в Стара Загора. Ще препоръчам на вътрешния министър да се разгледа нормативната база и да бъдат предложени по-строги наказания. Механизмите за разкриване на тези престъпления също трябва да се подобрят, добави Радев.

По темата за енергетиката, Радев коментира, че трябва да се направи така, че Марица-Изток да остане енергийното сърце на България като комплекс и като алтернатива на газ. Трябва да се съхрани въгледобивът, като понижаване вредността на емисиите, но и с нови технологии.

Попитан дали неговият вдигнат юмрук обединява хората, Радев отговори, че този юмрук обединява българите около ценности. Дава вяра, че можем заедно да намерим решение за всички предизвикателства, за да имаме една успешна България, коментира още Радев.

Източник: БГНЕС

 

Предишна статияБорисов: Юмрукът на Радев, който се стовари върху българската демокрация, се стовари и върху международните ни взаимоотношения
Следваща статияСлави Трифонов: Вцепенен съм от думите на Бойко Борисов за починалите от коронавирус

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук