Начало НОВИНИ Вдовицата на убития президент на Хаити се появява отново

Вдовицата на убития президент на Хаити се появява отново

0

Мартин Мойз, бившата първа дама на Хаити, бе интервюирана като свидетел в продължение на няколко часа в сряда, 6 октомври, от разследващия съдия, разследващ убийството на президента Жовенел Мойз, убит в частната му резиденция на 7 юли от въоръжен командос.

Мартин Моис пристигна в прокуратурата в Порт-о-Пренс, столицата на Хаити, под висока полицейска защита и заобиколена през цялото време от няколко тежко въоръжени чуждестранни телохранители.

Няколко десетки привърженици на бившия държавен глава се събраха пред заведението, за да покажат своята подкрепа.

Вдовицата на убития президент разговаря няколко минути насаме с декана на съда в Порт-о-Пренс, преди да прекара няколко часа в кабинета на съдия Гари Орелиен. 

Агентите по сигурността, отговарящи за нейната защита, я качиха в автомобил и веднага напуснаха района, квартал в историческия център на столицата, контролиран от банди преди няколко месеца.

Тежко ранената с огнестрелно оръжие, Мартин Моис е евакуирана в САЩ няколко часа след атаката на 7 юли.

Тя се върна за кратко в Хаити, за да присъства на националното погребение в чест на съпруга си в Кап-Хаитиен, вторият по големина град в страната, на 23 юли, преди да се върне във Флорида за различни операции.

Бившата първа дама пристигна в петък вечерта и прекара няколко часа в понеделник в район на югозападната част на страната, опустошен на 14 август от земетресение, при което загинаха повече от 2200 души.

Три месеца след убийството на президента все още съществува съмнение относно спонсорите на тази атака, в която няма ранен полицай.

Предишна статияСлучаите на педофилия размахват престижа на католическата църква
Следваща статияМария Касимова-Моасе: Ние сме независими кандидати, подкрепени от „Демократична България“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук