Начало НОВИНИ Случаите на педофилия размахват престижа на католическата църква

Случаите на педофилия размахват престижа на католическата църква

0

Самият папа Франциск изрази своята болка и срам от доклада, който отчита повече от 330 000 случая на сексуално насилие във Франция. Въпреки отхвърлянето в световен мащаб, в Париж дебатът се върти около тайната на изповедта и връзката й със съучастническото мълчание на църковната йерархия. Ден преди това Ерик дьо Мулен-Бофор, президент на Френската епископска конференция, добави масло в огъня, като заяви, че тайната на изповедта „е по-силна от закона и републиката; тя отваря пространство за свобода на словото, което се прави пред Бог ”.

Тези богословски подробности подхранват срама, който Върховният Понтифик каза, че е имал поради липсата на реакция от неговата църква. И това е факторът, който го принуди няколко пъти да се извини за пропуска на Кардиналския колеж: дни преди пандемията да парализира света, оплакванията от педофилия бяха причинили оставката на петима кардинали.

Сякаш това не беше достатъчно, френският скандал беше добавен към разкритията на документите на Пандора, които, наред с други неща, подробно описват как лидерите на Христовите легионери са управлявали 250 милиона долара чрез компании във финансови раи.

Сериозното оплакване във Франция може да е това, което включва най -много жертви, но не е единственото. Само в САЩ католическата църква е платила над 3 милиарда долара обезщетение за сексуално насилие, извършено в 50 епархии в цялата страна. В Австралия има 4500 жертви на сексуално насилие, извършено от почти две хиляди свещеници. Миналата година в Ирландия комисия разкри смъртта на до 9000 непълнолетни в хосписи, управлявани от католически религиозни ордени и държавни власти. В Германия трагедията със злоупотреби започва с поражението на нацистите през Втората световна война.

Предишна статияСАЩ: Стрелба в гимназия в Тексас оставя най -малко четирима ранени
Следваща статияВдовицата на убития президент на Хаити се появява отново

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук