Начало НОВИНИ Проф. Кантарджиев: Трябваше да се каже – който иска да ходи по...

Проф. Кантарджиев: Трябваше да се каже – който иска да ходи по заведения, на концерти, на театри, трябва да се ваксинира

0

„Очакваме през следващите 10 дни разпространението на коронавируса в София да стане дифузно. Все още има резерв от легла в болниците. При необходимост ще се наложат навременни мерки“. Това каза пред БНР проф. Тодор Кантарджиев, консултант по ваксиниране на Столичната община.

Според професора през лятото здравното министерството е трябвало да подходи като властите в други европейски страни. „Трябваше да се каже – който иска да ходи по заведения, на концерти, на театри, трябва да се ваксинира. Тогава обаче министерството разчистваше лични сметки. Прехвърлянето на отговорност няма да доведе до нищо добро. Трябва авторитетни хора, на които обществото вярва, да говорят за ваксинациите хубаво, а не да се отправят послания от министерството, които са смайващи“, коментира професорът.

„От два дни в нашата страна вече е законно поставянето на допълнителна доза“, допълни проф. Кантарджиев и прогнозира, че заради ниското ниво на ваксинация у нас „догодина никой няма да иска да дойде в България“.

Източник: НОВА

Предишна статияВалежите в страната ще продължат и утре
Следваща статияНобелова награда за мир 2021 г.: кои са журналистите Муратов и Реса?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук