Начало НОВИНИ Кантарджиев: Когато ви говорят с лозунги, а не с факти, знайте, че...

Кантарджиев: Когато ви говорят с лозунги, а не с факти, знайте, че не са много истински нещата

0

„По данните на НЦЗПБ за леталитет от COVID-19 четвъртата вълна изпревари третата. Това е точно обратното на това, което казва господин министърът. В момента процентът на умиращите от коронавирус е по-голям от този на умиращите през третата вълна”. Това заяви бившият директор на Националният център по заразни и паразитни болести (НЦЗПБ) проф. Тодор Кантарджиев в студиото на „Карай направо”.

„Преди две седмици имахме по около 1600 заразени на ден. Сега имаме 2300-2600. Столицата все още не е с тежко дифузно разпространение на болните. Но ако се получи такова в София, Пловдив, Варна, Бургас – това ще е много зле за цялата страна”, каза още той.

„Когато ви говорят с лозунги, а не с факти, знайте, че не са много истински нещата. Казват: „Всичко е под контрол”; „Нямаме проблеми”; „Справяме се идеално”. Умрелите били по-малко от преди. Не е така, защото започнахме да навлизаме в третата вълна с много висока смъртност, а четвъртата, в която сме в момента – с много ниска благодарение на лятото и на мерките”, коментира той.

„Това, което направи държавата през пролетта на 2020 г., беше да сме държавата с най-малко заболели и да чакаме да дойде ваксината. Тя дойде и започна регулярно снабдяване. Трябваше по 50 000 да се ваксинират на ден”.

„Ако много се стараеш и говориш за коронавируса, те уволняват. А всички, които говориха ненаучно, срещу ваксините, срещу мерките направиха политическа кариера”, каза професор Кантарджиев.

Източник: НОВА

Предишна статия1246 са новите случаи на коронавирус у нас през последното денонощие
Следваща статияКунчев: 5 области са в тъмночервена зона, там е най-напрегнато

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук