Начало БЪЛГАРИЯ Прилагат нов метод за изследване на рак на гърдата

Прилагат нов метод за изследване на рак на гърдата

0

Нов метод за изследване на рак на гърдата открива различни промени в гърдата на жената както злокачествени, така и  други възпаления в млечната жлеза.

„Това е контактна термография, напълно безвреден метод, безболезнен и не зависи от възрастта на жената или от структурата на гърдите. Може да се използва и при  жени с импланти. В матрицата на апарата има течно-кристална емулсия. Тези течни кристали имат свойството да усещат температурата във вътрешната тъкан на гърдата. По този начин, където има висока температура означава, че има или възпалителен процес, не говорим веднага за рак на гърдата. Може да е мастит, възпаление или фиброаденом. Резултатите могат да изплуват на петата минута или в рамките на до 48 часа“, каза за БНР Християна Димитрова, доброволец в Кампанията за рак на гърдата. 

Цветана Христова коментира, че при новият метод за преглед за рак на гърдата няма облъчване.

„Това е един вид превенция за по-нататъшно проследяване, защото все по-често се наблюдава много млади жени от 27 до 45 години в този диапазон да имат заболяване за ранна диагностика за рак на гърдата или рак на шийката на матката“.

По думите на Христова препоръчително е прегледите за рак на гърдата или рак на шийката на матката да се правят на всеки 6 месеца.

„Не винаги говорим за онкозаболяване, възпаление на млечна жлеза виброаденом, натрупване на образование. Винаги има нужда от последващ метод, поне 30% от изследванията имат усложнения“, допълни Христова доброволец в Кампанията за рак на гърдата.

Предишна статияЛозан Панов: ДПС играе с повече от един играч на изборите за президент
Следваща статияПротести и насилие в центъра на Рим

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук