Начало БЪЛГАРИЯ Ицо Хазарта се изправя срещу Бойко Борисов на изборите

Ицо Хазарта се изправя срещу Бойко Борисов на изборите

0

Особено популярно лице е успяла да привлече „Продължаваме промяната” за парламентарните избори. Това е рапърът Христо Петров, известен като Ицо Хазарта. Новината съобщи самият изпълнител във Фейсбук, който до неотдавна беше познат като симпатизант на „Демократична България“.

Петров разказва, че преди няколко седмици му се е обадил Кирил Петков – единият от водачите на коалицията, с молба за среща в „изследователския център, където той работи”. „Познавам доста български политици и честно казано – бях изненадан. Изненадан както от начина, по който този човек разсъждава, така и от факта, че за първи път виждам подобна личност в българския политически живот”, говори възхитено той за бившия служебен министър.

След което обяснява мотивите си да се впусне в политиката: „Изпитвам истински ужас от мисълта, че един ден ще се обърна назад и ще видя как никога не съм посмял да рискувам своя хубав живот в името на нещо по – голямо и важно. Никога не се опитах да помогна на страната, която ми даде всичко, а аз не ѝ дадох нищо. Седя и си казвам – не се занимавай с идиоти. Да, но идиотите нямат нищо против да се занимават с мен. С децата ми, с близките ми, с приятелите ми. С хората, заради които ме има мен.”

Имало е и други разговори с Петков и съмишленика му Асен Василев, а накрая идва решението – да приеме да оглави листата на ПП в 25-и изборен район в София град. Това го изправя срещу лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Сериозен бизнесмен ще застане начело на листата на ПП в Русе – собственикът на куриерската фирма „Еконт” Николай Събев. Името му нашумя след нелепо изказване на Кирил Петков, в което той, още неспечелил изборите, започна да обяснява кого харесва за министър. Събев ще получи транспортното ведомство в несъществуващото правителство на Петков.

Адвокатът Никола Минчев ще води в Перник. Той беше сред малката група от хора, които изпъкнаха като непосредствено обкръжение на Петков и Василев в момента, когато двамата ексминистри представиха за първи път публично политическите си намерения. Не е известно Минчев да има каквото и да било общо с Перник, което по възприетата политическа терминология го прави „парашутист“.

В Плевен листата ще оглави бизнесменът Иван Маркос Христанов. Второто място отива при Стоил Мирославов Стоилов, който е работил като съветник на Асен Василев във финансовото министерство.

Предишна статияПрокуратурата препрати на Кьовеши 3 сигнала от служебния кабинет
Следваща статияЗелената зона в София превзема нови квартали

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук