Начало БЪЛГАРИЯ Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на...

Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на възраст между 5 и 11 години

0

Властите в САЩ са готови да ваксинират всички деца в страната на възраст между 5 и 11 години срещу коронавирус. Това съобщи на кратък брифинг в Белия дом президентът Джо Байдън.

„Знам, че родителите очакват с нетърпение ваксините за деца на възраст 5-11 г. Добрата новина е, че Администрацията по храните и лекарствата [към Министерството на здравеопазването и човешките ресурси на САЩ] и <…> експертите от Центровете за контрол и превенцията на заболяванията са готови да вземат решение през следващите няколко седмици дали ваксината ще бъде одобрена за тази възрастова група“, американският президент.

„Ако бъде одобрена ваксината, тогава ние сме готови да действаме. Закупили сме толкова много дози ваксини, че те ще са достатъчни за всички деца в САЩ на възраст от 5 до 11 години“, каза Байдън. Той обеща, че ваксинацията на децата ще бъде организирана по удобен за родителите начин.

По -рано американската компания Pfizer и нейният партньор BioNTech подадоха заявление до Администрацията по храните и лекарствата за одобряване за спешна употреба на тяхната коронавирусна ваксина сред деца на възраст от 5 до 11 години. В момента лекарството е одобрено за употреба при младежи над 16 години и за спешна употреба при юноши от 12 до 15 години. Използването на ваксини на други компании при деца все още не е одобрено в САЩ./ Ройтерс

Предишна статияОпасно време и днес
Следваща статияРуски кораб отблъсна американски военен разрушител на границата

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук