Начало БЪЛГАРИЯ Планът за възстановяване вече е в Брюксел

Планът за възстановяване вече е в Брюксел

0

Дигиталната версия на плана за възстановяване и устойчивост вече е изпратена до европейските институции, съобщи вицепремиерът в служебният кабинет Атанас Пеканов, отговарящ за европейските средства.

„Днес е изключително важен ден за страната и. Актуалната и финализирана версия на Плана за възстановяване и устойчивост беше изпратена към европейските институции и е получена от тях”, съобщи Пеканов в деня на Европа, където се срещна с ръководителя на представителството на Европейската комисия у нас Цветан Кръстев.

Пеканов връчи символично на Кръстев папката с плана и заяви, че той представлява уникална програма за дългосрочното развитие на страната. Документът съдържа 59 инвестиционни проекта, а в него са разписани 46 реформи.

„Ще помогне на България да стане по-устойчива. Това е важен отговор както на икономическата криза, така и на предизвикателствата на XXI век”, смята вицепремиерът.

Планът вече е приет в ЕК и оттук нататък ролята ѝ ще бъде не да съветва, а да направи оценка по него, която може да отнеме до два месеца. Одобрението на Съвета на ЕС – до месец.

„Да, имаше забавяне, но аз смятам, че то си струваше, именно за да отговорим на редица от проблемите, които с годините са се събирали”, допълни още Пеканов за надградения от служебният кабинет документ.

Предишна статияРуски кораб отблъсна американски военен разрушител на границата
Следваща статия3440 са новозарените с коронавирус у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук