Начало НОВИНИ Facebook планира да създаде 10 000 работни места в Европа, за да...

Facebook планира да създаде 10 000 работни места в Европа, за да развие своята „метавселена“

0

Facebook планира да наеме 10 000 души през следващите пет години в Европейския съюз (ЕС), за да работят върху развитието на „метавселената“.

„Тази инвестиция е вот на доверие за силата на европейската технологична индустрия и потенциала на нейния талант“. В тази област британецът Ник Клег и испанецът Хавиер Оливан, двама от главните ръководители на групата, която в момента има повече от 63 000 служители, посочиха в статия, публикувана в блог.

„Метавселената“ е вид цифров двойник на физическия свят, достъпен чрез Интернет. Това ще позволи многократно взаимодействие на хората, освобождавайки ги от физически ограничения чрез Интернет.

Например, това би позволило да танцувате в дискотека с хора, които в момента са на хиляди километри, а също така да купувате или продавате цифрови стоки или услуги, много от които все още не са измислени.

Не става дума само за създаване на „ново страхотно преживяване, но и за създаване на икономическа вълна, която може да генерира възможности за хората по целия свят “.

В своята статия Клег и Оливан отдават почит на ролята, която Европа играе за регулиране на ексцесиите в Интернет.

„Никоя компания няма да притежава метавселенна.“
„Европейските лица, вземащи решения, водят пътя към интегрирането на техните ценности, като свободата на изразяване, неприкосновеността на личния живот, прозрачността и правата на хората в ежедневното функциониране на Интернет“, подчертават те.

Освен това те повтарят, че Facebook не се опитва с метавселената да създаде нова затворена вселена, в образа на своята социална мрежа.

„Никоя компания няма да притежава и управлява метавселената“, твърдят те. „Подобно на Интернет, основните му характеристики ще бъдат неговата откритост и оперативна съвместимост“, потвърждават те.

„Съживяването му ще изисква сътрудничество между компании, компютърни разработчици, креативни и политически лидери“, казва дуото.

През септември Facebook обяви, че е назначил Андрю Босуърт за главен технически директор, като се има предвид, че в качеството си на ръководител на Facebook Reality Labs, той е един от основните му специалисти по метавселената.

Предишна статияАвстралийската полиция направи рекордни конфискации на хероин от 104 милиона долара
Следваща статияБезкрайна война: Ислямска държава атакува Афганистан

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук