Начало БЪЛГАРИЯ Бизнесът и синдикатите протестират заедно срещу цената на тока

Бизнесът и синдикатите протестират заедно срещу цената на тока

0

Работодателски организации и синдикатите организират от 12 ч. протест пред Министерския съвет с искане за незабавни и несимволични компенсации заради високите цени на тока, които да не са за няколко фирми, а за всички 600 000 небитови потребители. Бизнесът и синдикатите настояват да бъдат предприети спешни мерки за овладяване цените на електроенергията, съобщи БНР.

Цената на борсовия пазар вече надхвърля 450 лева за мегаватчас, съобщи Васил Велев от Асоциацията на индустриалния капитал:

„Ако не се вземат бързи, незабавни и несимволични мерки, ще се стигне до пълен колапс – спиране на предприятия, фалит на търговци, риск от невъзможност за доставка изобщо на електроенергия“.

„Цените могат да бъдат свалени наполовина само с административни мерки“, заяви лидерът на КНСБ Пламен Димитров и допълни, че „буквално от 1 декември със седмиците, които предстоят и мерките, които може да се направят през методиката на КЕВР за цените, които определя доставчика от последна инстанция, може да се овладее положението, така че цените на свободния пазар да паднат наполовина от сегашните поне“.
Предишна статияБойко Рашков: Борбата с трафика на хора е национален приоритет
Следваща статияCOVID-19: Броят на болните и починалите с коронавирус влезе в октомврийски пик

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук