Начало БЪЛГАРИЯ Корнелия Нинова поиска оставката на здравния министър

Корнелия Нинова поиска оставката на здравния министър

0

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме да подаде оставка“, обяви на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се позова на позиция на Изпълнителното бюро на левицата. Повод за нея са последните хаотични действия на здравните власти, свързани с въвеждането на нови мерки за ограничаване на ковид заразата, която у нас е в своя пик.

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на „зелен сертификат“ по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, допълва Нинова.

„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани? Настояваме решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново“, завършва соцлидерът.

Предишна статияНедоволство в различни браншове заради новите COVID мерки, плашат с протести
Следваща статияКацаров: Всеки седми, влязъл в болница, е починал

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук