Начало НОВИНИ Папата призовава за трайни решения за миграционните потоци в Средиземно море

Папата призовава за трайни решения за миграционните потоци в Средиземно море

0

Главата на католическата църква поиска от международната общност да намери конкретни и трайни решения за управление на миграционните потоци, които пристигат в Европа през Средиземно море. Освен това той поиска прекратяване на завръщането на тези хора в опасни страни.

„Отново моля международната общност да изпълни обещанията си за намиране на общи, конкретни и трайни решения за управление на миграционните потоци в Либия и в цялото Средиземноморие“, каза папа Франциск тази неделя, 24 октомври, след молитвата на Ангелус.

В речта понтифексът също осъди „нечовешкото насилие“, претърпяно от мигрантите в Либия . Поради тази причина той подчерта необходимостта от прекратяване на практиката на връщането на тези хора в опасни страни.

„Трябва да спрем да изпращаме мигрантите обратно в опасните страни и да дадем приоритет на спасяването на човешки животи в морето с редовни протоколи, за да им гарантираме достойни условия на живот, алтернативи на задържането, редовни пътища на миграция и достъп до процедури за убежище“, подчерта папата.

Светият отец изрази близостта си с хилядите мигранти, бежанци и други, нуждаещи се от закрила в Либия. „Никога не забравям, чувам виковете ви и се моля за вас“, каза понтификът.

В допълнение към папа Франциск, няколко представители на Агенцията на ООН за бежанците отдавна осъждат плачевните условия в центровете за задържане на мигранти в Либия, позовавайки се на побои, изтезания, изнасилвания и липса на храна.

Предишна статия„Новата Студена война“ изправя Китай срещу САЩ
Следваща статияТерор в Хаити: повече от 15 000 жени и деца напускат домовете си, за да не бъдат отвлечени

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук