Начало НОВИНИ Зукърбърг казва, че има координирани усилия за опетняване на компанията му

Зукърбърг казва, че има координирани усилия за опетняване на компанията му

0

Facebook продължава да бъде в окото на бурята. Този понеделник, 25 октомври, бяха разкрити документи във Facebook, които предлагат дълбока визия за вътрешната култура на компанията относно дезинформацията и речта на омразата. Марк Зукърбърг, главен изпълнителен директор на Facebook, в обичайното си обаждане за тримесечни приходи от компанията разгледа този последен проблем за изтекли документи в неговата компания.

„Добросъвестните прегледи ни помагат да се подобрим, но моето мнение е, че наблюдаваме координирани усилия за избирателно използване на изтекли документи, за да нарисуваме фалшив образ на нашата компания. Реалността е, че имаме отворена култура, която насърчава дискусии и запитвания относно нашата работа, така че да можем да придвижим много сложни въпроси, които не са специфични за нас“, каза Зукърбърг.

Десетките хиляди страници документи са изтекли от законния представител на Франсис Хауген, бивш служител на Facebook, който наскоро осъди компанията. Резултатите на компанията идват на фона на може би най-голямата криза в 17-годишната история на гиганта в социалните медии.

Документите предоставят поглед към най-големите проблеми на Facebook, включително неговите борби за регулиране на езика на омразата и дезинформация, използването на платформата от трафиканти на хора и други.

Въпреки факта, че Facebook отхвърли изявленията, които Хауген даде за изслушване пред Сената и се опита да дискредитира жалбата на бившия служител, в петък друг бивш служител на Facebook анонимно подаде жалба срещу компанията в Комисията на фондовата борса на САЩ.

Зукърбърг обаче напомни на инвеститорите си, че компанията му продължава да генерира експоненциални печалби. Facebook отчете приходи от 29 милиарда долара за трите месеца до септември, което е с 35% повече в сравнение със същия период на миналата година. Компанията отчете близо 9,2 милиарда долара печалба, 17% повече от предходната година. Броят на хората, използващи семейството от приложения на Facebook, нарасна с 12% на годишна база до близо 3,6 милиарда през тримесечието.

Предишна статияМинистър Денков: Университетите да отворят и да изискват зелен сертификат
Следваща статияСЗО декларира, че пандемията е „далеч от края си“ и поддържа глобалната извънредна ситуация

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук