Начало НОВИНИ Путин прави транс децата невидими и анулира правата на общността

Путин прави транс децата невидими и анулира правата на общността

0

Президентът на Русия Владимир Путин издаде нова реч на омразата към ЛГБТИ общността, в която прави детската транссексуалност невидима и анулира правата на хората, чиято полова идентичност и/или полов израз не съвпадат с относително конвенционалните очаквания.

Говорейки по време на пленарна сесия на Международния дебативен клуб „Валдай“ в Сочи, руският президент заяви, че е „чудовищно“, че западните деца се учат, че могат да променят пола си, право, което вместо това Путин оприличи на „престъпление срещу човечеството“, според доклад на Washington Post, публикуван в неделя, 24 октомври.

„Това е просто чудовищен момент, в който децата са принудени да вярват от самото начало, че лесно могат да рпоменят пола си. Това е решение, което може да съсипе живота ви (…) под знамето на прогреса“, продължи той.

Путин добави, че Русия се придържа към собствените си „духовни ценности и исторически традиции“, като същевременно стои далеч от „социално-културните смущения“ на Запад. „Това е ваше право, но ние ви молим да стоите далеч от нашия дом. Имаме различна гледна точка“, реши той.

Транссексуално момче или момиче е човек, чиято полова идентичност се различава от тази, която биха имали според пола им при раждане. В световен мащаб на транс децата все още се отказва автономията. Възрастните смятат, че нямат нито съвестта, нито капацитета да вземат това решение. 

Това е най -яростната реч на Путин досега тази година и още едно кимване от правителство, натоварено с ЛГБТИфобия и противопоставящо се на правата на ЛГБТИ общността.

В Русия хомосексуалността се декриминализира през 1917 година, но през 1933 г. тя отново се превръща в престъпление. Оттогава законите отново бяха променени, за да легализират хомосексуалността. 

През юни същата 2013 г. в Русия беше приет закон срещу LGBTIQ + пропагандата, който осъжда разпространението на всякакъв вид насърчаване на хомосексуалността, насочено към непълнолетни с глоби и присъди лишаване от свобода.

Путин отбеляза отказа си от равен брак миналия февруари, като увери, че докато той е президент, никога няма да бъде легализиран, както се посочва в доклада на Републиката.

„Докато аз съм президент ще има мама и татко“, каза тогава той по време на среща с групата експерти, отговарящи за изготвянето на промени в конституцията.

През юли миналата година Путин се подигра с американското посолство в Москва, което в края на юни беше окачило на фасадата си флаг с дъга, символ на хомосексуалната борба.

По време на видеоконференция, отговаряйки на депутат, който посочи, че посолството е окачило знамето за месеца на гордостта , Владимир Путин попита с усмивка: „Кой работи в тази сграда? Нека празнуват. Това говори нещо за хората, които работят там.“

Предишна статияАлександър Златанов: Ако нещата продължават да ескалират, ще се стигне и до локдаун
Следваща статияПапа Франциск получава трета доза ваксина срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук