Начало НОВИНИ Байдън ще обяви преработен план за социални разходи на стойност 1,75 трилиона...

Байдън ще обяви преработен план за социални разходи на стойност 1,75 трилиона долара

0

Президентът на САЩ Джо Байдън каза днес, че неговата Демократическа партия е обединена, докато се готви да представи преработения план за социални разходи от 1,75 трилиона долара.

„Всички са на борда“, каза той, когато пристигна на Капитолийския хълм, за да информира демократите за новите си планове.

Демократите се борят да постигнат консенсус по два законопроекта, насочени към инфраструктурата, климата и грижите за децата.

Тесните маржове в Конгреса изискват почти единодушна подкрепа от демократите, за да бъдат приети законопроектите.

Но партията на президента предположи тази седмица, че споразумение е на хоризонта, преди пътуването на Байдън в Европа по-късно в четвъртък. Президентът Байдън ще пътува до Рим, Ватикана и по-късно до Глазгоу, Шотландия за климатичната конференция на ООН.

Пълните подробности за точните разпоредби на пакета все още не са разкрити, но се смята, че това е съкратена версия на плана за социални разходи от приблизително 3,5 трилиона долара.

Очаква се Байдън да използва срещата си в четвъртък сутринта с демократите в Камарата на представителите, за да убеди прогресистите в партията, че тази нова версия е достатъчно близка до оригиналния законопроект, и да убеди прогресистите в Камарата на представителите да приемат отделен законопроект за инфраструктура на стойност 1 милион долара, който вече е приет в Сената.

  • 555 милиарда долара са насочени към борба с изменението на климата, главно чрез данъчни стимули за възобновяеми и нискоемисионни източници на енергия.
  • 400 милиарда долара за безплатно и универсално предучилищно заведение за всички 3- и 4-годишни деца
  • 165 милиарда долара за намаляване на здравните премии за деветте милиона американци, обхванати от Закона за достъпни грижи – известен също като Obamacare
  • 150 милиарда долара за изграждане на един милион жилища на достъпни цени
  • Разделянето на 50-50 места в Сената – и известна съпротива на републиканците – Байдън трябва да включи цялата си партия, ако се надява да приеме сметката за разходите.

Източник: BBC

Предишна статияCovid-19: Московските магазини и ресторанти са затворени
Следваща статияПроф. Пенка Петрова: Политиците не могат да си позволяват да казват, че не са ваксинирани и няма да се ваксинират

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук