Начало БЪЛГАРИЯ МВР отнема лиценза за охрана на „Делта гард“

МВР отнема лиценза за охрана на „Делта гард“

0

Министерството на вътрешните работи е започнало процедура по отнемане на лицензите за извършване на частна охранителна дейност на фирмата „Делта гард“ ООД. Това пише в съобщение на ГД „Национална полиция“ до компанията.

Не става ясно какъв е поводът за отнемането на лицензите на „Делта гард“. Фирмата се прочу с разследването на „Антикорупционния фонд“ за бившия следовател Петьо Петров-Еврото и ресторант „8-те джуджета“. Охранителната компания е собственост на Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев.

От фирмата „Делта гард“ коментираха пред „Сега“, че все още не са уведомени официално от вътрешното министерство за започналата процедура.

Слвд въпроси от медиите от МВР уточниха, че е започнала процедура по отнемане на лиценз за извършване на частна охранителна дейност на българско дружество. Основанието за това е проверка, извършена от ГДНП, в хода на която са постъпили данни за съдружник в дружеството, който е привлечен като обвиняем за престъпление от общ характер. В 30-дневен срок от настъпване на това обстоятелство той е трябвало да прекрати участието си в търговското дружество, което не е изпълнено. Не става ясно обаче кой от двамата съдружници в „Делта гард“ е привлечен към наказателна отговорност

Предишна статияЕдин задържан при акция срещу разпространението на наркотици в София
Следваща статияБългария е на шесто място сред десетте най-бедни страни в Европа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук