Начало НОВИНИ Италия разрешава на 367 мигранти да слязат в Палермо

Италия разрешава на 367 мигранти да слязат в Палермо

0

След няколко дни чакане корабът Geo Barents на неправителствената организация Лекари без граници (MSF) с 367 мигранти на борда получи разрешение мигрантите да слязат на пристанището в Палермо, Сицилия.

Тези мигранти, от които 172 са непълнолетни и 134 от тях са непридружени, бяха спасени от лодката на „Лекари без граници“, докато претърпяха корабокрушение в Средиземно море на борда на дървени баржи.

Неправителствената организация е поискала този вторник, 26-ти октомври, спешно да слязат миграните, защото така нареченият средиземноморски ураган с ветрове със скорост до 100 километра в час, е достигал на зоната, където е била лодката.

„Представете си, че сте в претъпкана лодка без спасителна жилетка. Представете си, че сте заобиколени от вълни с височина до три метра, докато дрехите ви са подгизнали и вдишвате гориво. Представете си, че остават без храна и вода с течение на времето, без защита от слънце, вятър и дъжд. Представете си, че молите за помощ и никой не отговаря. Това е реалността, на която сме свидетели в морето“, обясни в изявление Каролайн Вилемен, координатор на проекта в MSF.

При достигане на италианската почва, кметът на Палермо, Леолука Орландо, посрещна мигрантите на пристанището, заедно с екип на медицинска помощ.

Непълнолетните са откарани в приемни центрове в сицилианската столица, а възрастните трябва да останат на лодка до изтичане на срока на карантина, установен от правителството.

Според данни на Министерството на вътрешните работи на Италия , пристигащите са се удвоили тази година в сравнение с 2020 г., тъй като от началото на годината в Италия са пристигнали 52 820 мигранти, докато предходната година – 27 113.

Предишна статияСтефан Янев: Всички усилия, които предприема служебният кабинет е да не се стигне до локдаун
Следваща статияКритики и скандали: Тедрос, експертът по малария, който трябваше да ръководи борбата срещу COVID-19

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук