Начало НОВИНИ Китай отменя сватби и полети: ограничава трети град поради избухването на COVID-19

Китай отменя сватби и полети: ограничава трети град поради избухването на COVID-19

0

Властите в Пекин отмениха стотици полети и призоваха своите граждани да отложат сватбите и погребенията, след като в петък, 29 октомври, затвърдиха мерките за ограничаване на новите огнища на COVID-19.

Най-гъсто населената страна в света намали броя на заразените до най-ниското си ниво от началото на пандемията миналата пролет, благодарение на мерките за нулева толерантност, които включват затваряне на граници, селективни задържания и дълги периоди на карантина.

По същия начин властите на град Хейхе , в северната част на страната, обявиха мерки за задържане. Този град, който има милион и половина жители и се намира на границата, която североизточната провинция Хейлундзян има с Русия, по този начин се присъединява към други градове като Ejin (на север) и Lanzhou (в центъра), които са били ограничени до последно поради огнище в цялата страна, което вече остави повече от 340 активни случая.

Китай е изправен пред нови огнища в дузина региони с много туристи, което кара властите да наредят на милиони граждани да останат вкъщи, да ограничат пътуването между провинциите и да увеличат тестовете за коронавирус.

Броят на случаите все още е много по-нисък, в сравнение с повечето страни, с 48 съобщени нови инфекции. Властите предпочитат да не рискуват особено в Пекин, градът, който ще бъде домакин на Зимните олимпийски игри през февруари.

Жителите трябва да „отлагат сватбите, да провеждат кратки погребения, да не организират банкети и да намалят ненужните събирания“ , каза на пресконференция в петък заместник-директорът на Центъра за контрол на заболяванията Панг Синхуо.

По същия начин туристическите обекти ще ограничат капацитета си, докато наскоро откритият комплекс Universal Studios ще влезе в „извънредно положение за епидемиологична превенция“, каза заместник-директорът на Информационния офис Сю Хеджиан.

Според китайската платформа Feichangzhun половината от полетите от двете основни летища в столицата са били отменени този петък.

Много региони изискват пътниците да покажат отрицателен тест, преди да влязат в тях, особено тези, които пътуват от градове, които наскоро са съобщили за случаи.

Предишна статияИлон Мъск критикува данъка върху богатите: Ще използвам парите, за да отведа човечеството на Марс
Следваща статия5256 са новозаразените с коронавирус у нас

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук