Начало БЪЛГАРИЯ Кирил Петков: Ще си платя глобата. Но не изпитвам морална вина.

Кирил Петков: Ще си платя глобата. Но не изпитвам морална вина.

0
Приемам тяхното решение по моя казус и ще си понеса отговорността. Ще си платя глобата. Но не изпитвам морална вина. Това заяви бившият министър на икономиката Кирил Петков по повод решението на Конституционния съд за канадското му гражданство.

Преди време президентът Румен Радев ме покани на пътуване в Китай, на което Бойко Борисов преди беше забранил български министри да пътуват с президента. Ние говорихме по всички теми защо пенсионерите са под линията на бедност, защо се краде от здравната каса, защо няма АМ „Хемус“. Когато дойде времето за служебното правителство той ми каза: „Кириле, ние имаме общи виждания, но той ме попита дали ми стиска да се опълча на мафията“. Тогава изпратих всички документи към Канада, отказах се от всички плюсове на канадското гражданство, обясни Петков пред bTV.

„Тази разпоредба според Конституцията трябва да бъде променена. Президентът не е знаел за моите действия, аз на своя глава подписах своето волеизявление, той не знае нищо за моите действия“, коментира той.

Той коментира и актовете си като министър на икономиката. „Уволних едни хора, които раздадоха 150 млн. лева на няколко фирми, тези ли искаме да ги върнем? Втори акт – спрях едни язовири, от които се крадяха 400 млн. Правителственият комплекс, за който нямаше проект, този акт ли искаме да върнем? Ако политици защитават крадците от ББР, ако защитават грешните пари през язовири, това за мен са едни марионетки на мафиоти, които стоят отзад“.

Предишна статияД-р Ненков: Хората вярват на врачки, на интернет, а не слушат лекарите
Следваща статияСтойчо Кацаров: Обмисляме въвеждането на локдаун

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук