Начало НОВИНИ Кралица Елизабет II отмени срещите си лице в лице поради важни медицински...

Кралица Елизабет II отмени срещите си лице в лице поради важни медицински консултации

0

Официалните посещения на английската кралица Елизабет II са прекратени за следващите две седмици, както и присъствието й на събития лице в лице, съобщи Бъкингамският дворец тази събота, 30 октомври.

Това решение беше взето след задълбочена медицинска оценка, извършена на кралицата. Лекарите й препоръчаха да почива още 14 дни.

Поради това изненадващо решение кралица Елизабет няма да може да присъства на Фестивала на възпоменанието, който ще се проведе следващата събота, 13 ноември в Роял Албърт Хол.

Преди дни кралската фигура беше преместена в частната болница „Крал Едуард VII“ в Лондон за общи прегледи, резултатите от които не бяха оповестени. 

В петък, 29 октомври, кралицата записа речта си за COP26 (Конференция на Обединените нации за изменението на климата), която ще бъде излъчена пред делегатите следващата седмица.

След като прекара една нощ в болницата като предпазна мярка, тя се върна на следващия ден в замъка Уиндзор и поднови някои от по-леките си ежедневни дейности. „Кралицата се върна в замъка Уиндзор по обяд и остава в много добро настроение“, каза говорител на британската кралска къща и посочи, че монархът ще почива до края на седмицата.

Предишна статияСПАД НА ЗАРАЗЕНИТЕ ОТ COVID-19: 2 836 са новите случаи на коронавирус у нас
Следваща статияПроф. Николай Габровски: Страхувам се, че може да стане по-лошо

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук