Начало НОВИНИ Илон Мъск предлага да продаде акции на Tesla, ако ООН докаже, че...

Илон Мъск предлага да продаде акции на Tesla, ако ООН докаже, че може да сложи край на глада в света

0

Основателят на Tesla и SpaceX Илон Мъск често предизвиква полемики в социалната мрежа Twitter с коментарите си и особено с отговорите на други съобщения. Този път в последната неделя, 31 октомври, той отговори на изявленията на директора на Световната хранителна програма (WFP) на ООН Дейвид Бийзли.

Преди дни в интервю за веригата CNN, Бийзли призова Мъск и Джеф Безос да даряват 6 милиарда долара, за да спасят 42 милиона души, изправени пред тежки нива на продоволствена несигурност.

„Ако WFP може да опише в тази нишка в Twitter точно как 6 милиарда долара ще решат световния глад, аз ще продам акциите на Tesla точно сега и ще го направя“, написа Мъск в социалната мрежа. „Но това трябва да е счетоводство с отворен код, така че обществеността да може да види как точно се харчат парите.“

Директорът на WFP му отговори в Twitter. Той уточни, че „няма да решат световния глад, но ще предотвратят геополитическата нестабилност, масовата миграция и ще спасят 42 милиона души от ръба на глада“.

Бийзли спомена Мъск и му каза, че с негова помощ „можем да донесем надежда, да изградим стабилност и да променим бъдещето“. Той дори предложи да бъде на следващия полет на SpaceX. 

Уморен от разговора в Twitter, служителят на ООН каза: „Вместо туитове, позволете ми да ви покажа. Можем да се намерим навсякъде, на Земята или в космоса (…). Ще донеса плана и отворените книги.“

Покачването на стойността на акциите на Tesla също предизвика Мъск да се превърне в най-богатият човек на света.

Forbes изчислява, че състоянието на бизнесмена, който притежава 23% от заглавията на производителя, сега възлиза на малко над 270 000 милиона долара, след като спечели 41 700 милиона за няколко часа благодарение на покачването на акциите на Tesla.

В петък цената на акция на Tesla беше 1114 долара, което означава, че са необходими 65,5 акции на Ford или 20,6 General Motors, за да се купи дял от производителя на електрически превозни средства, основан през 2003 г. от Мартин Еберхард и Марк Тарпенинг. 

Смята се, че 6000 милиона долара биха съответствали на 2% от състоянието на Мъск.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Напишете коментар!
Моля, въведете името си тук