Начало НОВИНИ Хванаха горски стражар от Стопанството в Дупница с незаконни дърва за огрев

Хванаха горски стражар от Стопанството в Дупница с незаконни дърва за огрев

0

Горски стражар от Стопанството в Дупница е задържан по сигнал, че транспортира незаконно добити дърва със служебния си автомобил. Това заявиха от Югозападното държавно стопанство. След писмени обяснения в Полицейското управление в Дупница стражарът е освободен.

На 1 ноември в 19 часа на телефон 112 е подаден сигнал в ЮЗДП, до Регионалната дирекция по горите в Кюстендил и РУ-МВР в Дупница, че Красимир Ковачки – горски стражар от „ДГС Дупница”, транспортира незаконни дърва със служебен автомобил УАЗ до частен имот в града. При последвалата проверка горските служители установяват, че в двора на посочения адрес са налични 1,7 пространствени куб. метра иглолистни дърва за огрев без контролна горска марка и превозен билет.

Човекът не е представил документ за произхода на дървесината, поради което му е съставен акт за административно нарушение.

Дървата са задържани и транспортирани за съхранение в двора на Горското стопанство. По-късно снощи служители от РУ Дупница спират за проверка водача на служебния автомобил Красимир Ковачки, но не откриват в превозното средство налични дърва. Горският стражар е задържан и след писмени обяснения в полицейското управление е освободен.

Директорът на ”ДГС Дупница” днес е изискал писмени обяснения от своя служител, след което предстои да му бъде наложено дисциплинарно наказание съгласно Кодекса на труда.

Източник: БНР

Предишна статияХауген: „Фейсбук няма да се промени, докато е в ръцете на Зукърбърг“
Следваща статияБайдън: „Беше голяма грешка Си Дзинпин да не присъства на G20 и COP26“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук